A gravírozás technikái

A gravírozás egy nagyon népszerű technika, mely rendkívül sokoldalúan felhasználható és sosem megy ki a divatból. Manapság már egyre modernebb gépek illetve technikák léteznek, melyekkel igazán különleges dolgokat alkothatunk.

A gravírozás
A gravírozás többféle technikával készülhet: Hagyományos kézi, illetve a gépi.
A kézi gravírozásnak két típusa létezik, a rajzolós és a pontozós. A rajzolós technika adja a legkidolgozottabb végeredményt, ám a pontozásos technikát használják a legtöbben. A kézi gravírozás biztos kezet és nagyfokú kreativitást igényel.
A gépi gravírozás egyik típusa a forgófejes, melyet leginkább nagyobb, egybefüggő felületen alkalmaznak.
A legmodernebb fajtája a gravírozásnak a számítógép által készített gravírozás. Itt is több típust különböztetünk meg, a pontozósat, a lézereset és a forgófejeset. A számítógépes gravírozás akkor lesz szépen kidolgozott, ha jó minőségű képpel valamint géppel tudunk dolgozni.

Tekintse meg Önnek is termékeinket és válogasson könnyen és egyszerűen webáruházunkban.

Gravírozás története

Ez a népszerű technika nem mai találmány. Már az V. században is létezett, amit akkor még csak kézi technikaként ismertek. A gravírozáshoz kihegyezett botot használtak, és kézzel tolták a felületen. Ennek eredményeképpen éles kontúrvonalakat állítottak elő. Elterjedt Görögországban is, és aztán lázba hozta az egész világot. Gravírozási felületként elsőnek az arany sisakot használták. Ezek után a gravírozási felület kiterjedt az urnákra, amikre mitológia illusztrációkat készítettek.

Majd később páncélokra, pajzsokra, pecsétgyűrűkre gravíroztak és a családi címert is ezzel a technikával készítették. Ilyen mélynyomású gyűrűket mai napig is használunk. Történelmi szempontból is fontos szerepe van a gravírozásnak, hiszen így maradtak fenn a zenei kották, művészi grafikák, képek, illetve könyvek is.

Ha szeretné Ön is ennek a régmúltba visszanyúló technikának a végeredményét élvezni, rendeljen tőlünk egyedi készítésű tárgyakat, amit mi gravírozással díszítünk igény szerint! Hívjon minket elérhetőségünkön!

Hívjon minket! +36 30 / 3991-233

Névtábla készítés: a postás könnyebben megtalálja cége postaládáját!

Gravírozás, névtábla, cégtábla

Egyes vállalkozások nem bérelt irodákban, irodaházakban vagy üzlethelyiségben működnek. A hivatalos székhelye sok cégnek lakóházban található, a magánlakások közé elvegyülve. Az itt található postaládára és az ajtóra is fel kell kerülnie annak a névtáblának, ami jelzi, hogy melyik tartozik a céghez.

Amennyiben még nincsen névtáblája vagy a régit valamilyen okból le akarja cserélni, rendeljen névtábla készítést tőlünk! A névtábla készítéshez az első lépés magának a névtáblának a kiválasztása, majd a felirat meghatározása és a felirat betűtípusának megjelölése. A többit mi már intézzük és határidőre lebonyolítjuk a névtábla készítést. Ajtóra, postaládára a könnyű eligazítás érdekében egyaránt kerülnie kell egy szépen gravírozott, igényesen kivitelezett, jól olvasható névtáblának.

névtábla készítésről egyedi árajánlatot készítünk, ha felkeres minket a megadott elérhetőségeink egyikén!

Új közös lakás? Szükség lesz névtábla készítésre!

Gravírozás, névtábla, cégtáblaAmikor valakivel összekötjük az életünket, azzal szó szerint mindent megosztunk, amit addig egyedül birtokoltunk. Közös lesz a lakás is, ahol a közös életünket kezdjük meg. Egy közös lakáshoz új névtábla is dukál, ami jelzi, hogy új lakóval bővült a ház.

Amennyiben még nincsen új, közös névtáblájuk, forduljanak hozzánk bizalommal, és vegyék igénybe szolgáltatásainkat névtábla készítéssel kapcsolatban! A névtáblákat egyedi igények alapján készítjük el, tehát Önöknek csupán el kell dönteniük, hogy a felkínált lehetőségek közül milyen kombinációt tudnak elképzelni a bejárati ajtóra. A névtábla készítés során tehát az ügyfeleknek el kell dönteniük, hogy milyen alapanyagból készüljön el az új névtábla, ez lehet műanyag, réz vagy eloxált fém is, majd ki kell választaniuk a betűtípust, mellyel elkészül a névtábla gravírozás.

A névtábla gravírozás korrekt áron, rövid határidővel elkészül, ha hozzánk fordul! Keressenek minket a megadott elérhetőségeink egyikén, és rendeljenek közös névtáblát!

Ajánlatot kérek

Adattáblákhoz, géptáblákhoz is a legjobb megoldás a gravírozás

Gravírozás, névtábla, cégtáblaBármilyen berendezésről beszélünk, fontos, hogy az alapvető kezelési és biztonsági tudnivalók, valamint más szükséges információk, például a gép adatai mindig elérhetőek legyenek. Ez persze megoldható egy egyszerű, kiragasztott papírlappal is, ám korántsem célravezető. A legjobb megoldás az adattáblák, géptáblák gravírozása.

Az adattáblák, géptáblák gravírozásával tartós eredményt érhet el. Ezek a táblák nem szakadnak el, nem sérülnek meg olyan könnyen, nem fakulnak, vagyis hosszú éveken át biztosítják, hogy az adatok láthatóak legyenek. Nem utolsó szempont az sem, hogy a gravírozott géptáblák, adattáblák igen látványosak és egyediek. Használhatóak szinte mindenféle berendezéshez, akár kültéren is, hiszen a nedvesség sem ártalmas nekik.

Szeretne ajánlatot kérni adattáblák, géptáblák gravírozására? Keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeinken! Ha előzetesen több információra van szüksége, kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről!