Gravírozás, névtábla, cégtábla

//Gravírozás, névtábla, cégtábla
Gravírozás, névtábla, cégtábla2019-08-14T07:41:32+00:00
 • Cégtáblák
 • Ajtónévtáblák
 • Ajándéktárgyak
 • Ékszergravírozás (gyűrű gravírozása külső, belső oldalra is)
 • Pecsétnyomó készítése
 • Emléktáblák
 • Házszámtáblák
 • Szállodák, éttermek, panziók komplett táblázása (cégfelirattól a névkitűzőig)
 • Kültéri és beltéri információs rendszerek
 • Ipari felhasználásra:
  • Adattáblák
  • Műszerelőlapok
  • Leltári blaskák
  • Alkatrészek azonosító jelölései
  • Mérőlécek

A gravírozás technikái

A gravírozás egy nagyon népszerű technika, mely rendkívül sokoldalúan felhasználható és sosem megy ki a divatból. Manapság már egyre modernebb gépek illetve technikák léteznek, melyekkel igazán különleges dolgokat alkothatunk.

A gravírozás
A gravírozás többféle technikával készülhet: Hagyományos kézi, illetve a gépi.
A kézi gravírozásnak két típusa létezik, a rajzolós és a pontozós. A rajzolós technika adja a legkidolgozottabb végeredményt, ám a pontozásos technikát használják a legtöbben. A kézi gravírozás biztos kezet és nagyfokú kreativitást igényel.
A gépi gravírozás egyik típusa a forgófejes, melyet leginkább nagyobb, egybefüggő felületen alkalmaznak.
A legmodernebb fajtája a gravírozásnak a számítógép által készített gravírozás. Itt is több típust különböztetünk meg, a pontozósat, a lézereset és a forgófejeset. A számítógépes gravírozás akkor lesz szépen kidolgozott, ha jó minőségű képpel valamint géppel tudunk dolgozni.

Tekintse meg Önnek is termékeinket és válogasson könnyen és egyszerűen webáruházunkban.

Gravírozás története

Ez a népszerű technika nem mai találmány. Már az V. században is létezett, amit akkor még csak kézi technikaként ismertek. A gravírozáshoz kihegyezett botot használtak, és kézzel tolták a felületen. Ennek eredményeképpen éles kontúrvonalakat állítottak elő. Elterjedt Görögországban is, és aztán lázba hozta az egész világot. Gravírozási felületként elsőnek az arany sisakot használták. Ezek után a gravírozási felület kiterjedt az urnákra, amikre mitológia illusztrációkat készítettek.

Majd később páncélokra, pajzsokra, pecsétgyűrűkre gravíroztak és a családi címert is ezzel a technikával készítették. Ilyen mélynyomású gyűrűket mai napig is használunk. Történelmi szempontból is fontos szerepe van a gravírozásnak, hiszen így maradtak fenn a zenei kották, művészi grafikák, képek, illetve könyvek is.

Ha szeretné Ön is ennek a régmúltba visszanyúló technikának a végeredményét élvezni, rendeljen tőlünk egyedi készítésű tárgyakat, amit mi gravírozással díszítünk igény szerint! Hívjon minket elérhetőségünkön!

Új közös lakás? Szükség lesz névtábla készítésre!

Amikor valakivel összekötjük az életünket, azzal szó szerint mindent megosztunk, amit addig egyedül birtokoltunk. Közös lesz a lakás is, ahol a közös életünket kezdjük meg. Egy közös lakáshoz új névtábla is dukál, ami jelzi, hogy új lakóval bővült a ház.

Amennyiben még nincsen új, közös névtáblájuk, forduljanak hozzánk bizalommal, és vegyék igénybe szolgáltatásainkat névtábla készítéssel kapcsolatban! A névtáblákat egyedi igények alapján készítjük el, tehát Önöknek csupán el kell dönteniük, hogy a felkínált lehetőségek közül milyen kombinációt tudnak elképzelni a bejárati ajtóra. A névtábla készítés során tehát az ügyfeleknek el kell dönteniük, hogy milyen alapanyagból készüljön el az új névtábla, ez lehet műanyag, réz vagy eloxált fém is, majd ki kell választaniuk a betűtípust, mellyel elkészül a névtábla gravírozás.

A névtábla gravírozás korrekt áron, rövid határidővel elkészül, ha hozzánk fordul! Keressenek minket a megadott elérhetőségeink egyikén, és rendeljenek közös névtáblát!

Adattáblákhoz, géptáblákhoz is a legjobb megoldás a gravírozás

Bármilyen berendezésről beszélünk, fontos, hogy az alapvető kezelési és biztonsági tudnivalók, valamint más szükséges információk, például a gép adatai mindig elérhetőek legyenek. Ez persze megoldható egy egyszerű, kiragasztott papírlappal is, ám korántsem célravezető. A legjobb megoldás az adattáblák, géptáblák gravírozása.

Az adattáblák, géptáblák gravírozásával tartós eredményt érhet el. Ezek a táblák nem szakadnak el, nem sérülnek meg olyan könnyen, nem fakulnak, vagyis hosszú éveken át biztosítják, hogy az adatok láthatóak legyenek. Nem utolsó szempont az sem, hogy a gravírozott géptáblák, adattáblák igen látványosak és egyediek. Használhatóak szinte mindenféle berendezéshez, akár kültéren is, hiszen a nedvesség sem ártalmas nekik.

Szeretne ajánlatot kérni adattáblák, géptáblák gravírozására? Keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeinken! Ha előzetesen több információra van szüksége, kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről!